Arbeidsovereenkomst en salaris

Gepubliceerd op 29 januari 2020

Als nieuwe medewerker bij de provincie krijg je een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd (minimaal een jaar). In het algemeen volgt na de periode van een jaar, bij een goede beoordeling, een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Een full-time dienstverband bij de provincie betekent 36 uur per week werken.

Wij vinden het belangrijk dat tegenover jouw harde werk een passende beloning staat. Daarom bieden wij een marktconform salaris. Een salaris dat is ingedeeld in één van onze salarisschalen, afhankelijk van jouw functie. Jouw salarisschaal wordt gevormd door een minimum en een maximum bedrag. Bij indiensttreding stap je op een bepaald niveau in, vervolgens groei je jaarlijks door tot je het maximum van de salarisschaal bereikt hebt.

Hiernaast vind je een overzicht van onze salarisschalen per 1 januari 2020.

Generiek functiegebouw

Als provinciemedewerker werk je in algemene dienst. Dit betekent dat je niet noodzakelijk gebonden bent aan de functie waarvoor je aangenomen bent. Je bent ook op andere plekken in de organisatie (op een gelijkwaardige functie) inzetbaar. Deze flexibele inzetbaarheid wordt mogelijk gemaakt door ons functiegebouw: alle functies binnen de provincie zijn beschreven met behulp van een beperkt aantal, algemeen geformuleerde zogenaamde standaard functieschetsen.

De feitelijke invulling van de werkzaamheden bespreek je ten minste 1 x per jaar tijdens een goed gesprek met je leidinggevende. Dit gesprek is de verbindende schakel tussen de opgaven en ontwikkeling van de organisatie en jouw persoonlijke werk- en ontwikkelagenda. Het vormt de basis voor jouw duurzame inzetbaarheid binnen de provincie.