World-class Workplace

Gepubliceerd op 9 november 2020

Provincie Overijssel is een World-class Workplace

Bij provincie Overijssel staat goed werkgeverschap centraal en omdat we graag willen weten hoe dat door de medewerkers wordt ervaren hebben we in oktober 2020 een werkbelevingsonderzoek laten uitvoeren. We hebben collega’s hun mening gevraagd over thema’s als werkgeverschap, samenwerking, organisatierichting, waardering en het benutten van talent. En dat heeft het geweldige rapportcijfer van 7,5 opgeleverd. Een bovengemiddelde score vergeleken met de benchmark van 7,2 in de categorie Openbaar bestuur en Veiligheid. En die zorgt ervoor dat Provincie Overijssel het keurmerk ‘World-class Workplace’ van Effectory mag voeren!

En hoewel er altijd aandachtspunten blijven, is provincie Overijssel als werkgever trots op de waardering die de medewerkers hebben gegeven. Zo ervaren onze medewerkers meer dan gemiddeld een bevlogenheid bij het uitvoeren van hun werkzaamheden, worden de collega's erg gewaardeerd en de samenwerking met directe collega`s verloopt prettig. Ook waarderen ze de talentgerichte wijze van werken binnen provincie Overijssel.

Het ‘World-class Workplace’ keurmerk is het grootste, onafhankelijke keurmerk voor goed werkgeverschap dat 15 jaar geleden is opgezet door onderzoeksbureau Effectory. Het keurmerk wordt alleen toegekend aan bedrijven waarvan de medewerkers een bovengemiddelde beoordeling geven. Kortom: een keurmerk om trots op te zijn. En dat zijn we!