Solliciteren

Gepubliceerd op 1 maart 2022

Bij de provincie Overijssel solliciteer je snel en makkelijk, via internet. Ook het verdere sollicitatietraject verloopt vlot en met aandacht voor een eerlijke en transparante procedure. Lees hier meer over het sollicitatietraject en de rol van de NVP-sollicitatiecode daarbinnen.

Zo solliciteer je

Een vacature gezien die je aanspreekt en waarvoor je in aanmerking komt? Dan is solliciteren een volgende stap.

Je solliciteert bij ons online, via een digitaal sollicitatieformulier dat je rechts bovenaan de vacature van je keus vindt (knop 'Solliciteer direct'). Je vult jouw persoonsgegevens in en voegt eenvoudig je CV en motivatiebrief toe. Als extra service kun je ervoor kiezen een kopie van jouw sollicitatie naar je eigen e-mail te sturen. Is je sollicitatie verzonden? Dan ontvang je dezelfde dag nog per e-mail een bevestiging dat je sollicitatie in behandeling wordt genomen.

De verdere sollicitatieprocedure

Uiterlijk twee weken na de sluitingstermijn van de vacature ontvang je van ons bericht en weet je of je uitgenodigd wordt voor een gespreksronde. Vaak bestaat deze ronde uit een gesprek met de selectiecommissie die bestaat uit twee à drie personen waaronder de teamleider en/of het hoofd van de eenheid. Zij selecteren kandidaten die doorgaan naar de adviescommissie. De adviescommissie bestaat veelal uit directe collega's die met name kijken of je binnen het team past. Zowel in het selectie- als in het adviesgesprek heb je de kans om vragen te stellen.

Er komen ook uitzonderingen op bovenstaande procedure voor. Zo kan het bij zware functies voorkomen dat er een extra gesprek gewenst is en bijvoorbeeld een assessment. Ook vinden er nu en dan speeddates plaats - korte sollicitatiegeprekken -, voornamelijk wanneer er veel interessante kandidaten zijn voor een vacature. Solliciteer je tot slot op een functie die extra integriteitsrisico's met zich meebrengt, dan kan het zijn dat we een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) van je vragen, ook wel bekend als een bewijs van goed gedrag.

Kom je als meest geschikte kandidaat uit de sollicitatieprocedure? Dan word je uitgenodigd voor het arbeidsvoorwaardengesprek en kun je je voorbereiden op een uitdagende carrière bij de provincie!

Sollicitatiecode

Bij sollicitaties hanteren we de NVP-sollicitatiecode. De sollicitatiecode is een gedragscode voor werving en selectie en draagt bij aan een eerlijke en transparante werving- en selectieprocedure. De code is chronologisch opgebouwd vanaf het ontstaan van de vacature tot de aanstelling. Naast onze keuze om geen reiskostenvergoeding te betalen hebben we aanvullingen gedaan op de NVP-sollicitatiecode. Onze aangepaste versie kan je hier downloaden: Aangepaste NVP sollicitatiecode (pdf, 152 kB).


Op de hoogte blijven van onze vacatures?

Schrijf je dan in voor de Job Agent die je per e-mail op de hoogte houdt van de nieuwste vacatures.