Ons inwerkprogramma

Gepubliceerd op 11 juli 2022

Kom je voor een periode langer dan 6 maanden in dienst bij de provincie? Dan wensen we je een warm welkom met een introductieprogramma dat specifiek op jou en je functie is afgestemd. Dit zodat je zo snel mogelijk en goed voorbereid aan de slag kunt met de écht belangrijke dingen.

Het introductieprogramma bestaat uit een Digitale Wegwijzer, een mentor en een leer- en ontwikkeltraject op maat. Lees hieronder wat je als nieuwe medewerker bij de provincie verwachten kunt.

Opleiding & Training

Op je eerste werkdag word je ontvangen door je teamleider. In de eerste weken stel je samen met je teamleider een leer- en ontwikkeltraject samen uit de verschillende introductiemodules voor nieuwe medewerkers. In ieder geval volg je de workshop HRM. Ook wordt gekeken naar vakspecifieke opleidingen en trainingen zoals het schrijven van notities en de workshop integriteit. Medewerkers in dienst van de provincie leggen ook de ambtseed of -belofte af.

Persoonlijke mentor

"Hoe werkt het bij de provincie...?" Je mentor maakt je wegwijs in de organisatie en in het werk dat je te wachten staat. Een kort voorstelrondje bij collega's en een wat uitgebreidere introductie bij collega's waar je vanuit de inhoud van je werk mee te maken hebt maken daar onderdeel van uit. Je mentor is voor jou een vraagbaak gedurende je introductieperiode.

Digitale wegwijzer

"Waar vind je...?", "Hoe werkt..?" Op intranet vind je de meeste antwoorden, maar waar te beginnen? Het digitale introductiemagazine leidt je stapsgewijs door je nieuwe organisatie. Je kan niet alles in één dag leren. Daarom hebben we de informatie en acties toegespitst op de verschillende fasen in je introductie. Wat is van belang om in de eerste week te weten, wat in de eerste maand en wat in het eerste kwartaal. Welke acties ga ik in de eerste week, de eerste maand, het eerste kwartaal en het eerste jaar ondernemen?

Kortom een handige manier om snel wegwijs te raken binnen onze organisatie, kennis te nemen van geldende afspraken en tips te krijgen over acties die van jou verwacht worden. Neem jij de regie?


Introductiemagazine Provincie Overijssel

Blader online door de wegwijzer voor nieuwe medewerkers van de provincie Overijssel

Jouw werkomgeving

Jouw werkomgeving

Maak kennis met je werkomgeving en ontdek hoe collega's werken volgens The Other Office Life.

Op de hoogte blijven van onze vacatures?

Schrijf je dan in voor de Job Agent die je per e-mail op de hoogte houdt van de nieuwste vacatures.