Reiskosten

Gepubliceerd op 29 januari 2020

De provincie Overijssel biedt een vervoersregeling omdat zij wil bijdragen aan een bewuster autogebruik onder de medewerkers en toenemend gebruik van fiets en openbaar vervoer.

Eigen vervoer

Alle medewerkers van de provincie Overijssel die met eigen vervoer reizen kunnen in aanmerking komen voor een onbelaste reiskostenvergoeding woon- werkverkeer. Je kunt hiervoor je Individueel Keuze Budget (IKB) inzetten. Dit betekent dat een deel van je bruto IKB wordt omgezet in een netto vergoeding. Het verschil tussen de (niet ingehouden) belasting over de bruto inhouding en de netto uitbetaling is het financiële voordeel. De hoogte van het voordeel is afhankelijk van het belastingtarief waarin je valt (maximaal 52%).

Openbaar Vervoer

Voor diegenen die hun dagelijkse reis tussen woning en werk afleggen met het openbaar vervoer, vergoedt de provincie 65% van de gemaakte OV- kosten (belastingvrij, op basis van ticketprijs 2e klas reizen).

Werk je parttime? Ook dan betalen we mee aan je reis. Aanvullend is er de mogelijkheid om de kosten van het stallen van je fiets vergoed te krijgen. De eigen bijdrage kan voor jou fiscaal voordelig onder worden gebracht binnen het Individueel Keuze Budget (IKB).