Opleiding en ontwikkeling

Gepubliceerd op 29 januari 2020

Het werk bij de provincie verandert continu. Dus vinden wij investeren in scholing en jouw ontwikkeling belangrijk. Binnen de provincie is er veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, opleiding, training en studie. De provincie kent een loopbaan- en ontwikkelingstraject. In dat kader zijn de mogelijkheden voor de vergoeding van opleidingen, trainingen e.d. geregeld. Daarnaast voer je in het kader van ontwikkeling jaarlijks met jouw teamleider een goed gesprek waarin je onder andere afspraken over studie en training maakt.

Persoonlijk Ontwikkelbudget (POB)

Voor het ontwikkelen en up-to-date houden van je kennis en vaardigheden kun je gebruik maken van het opleidingsaanbod van de Overijssel Academie. Maar je kunt ook kiezen voor een vakstudie, seminar, coaching of andere ontwikkelactiviteit. Als je in dienst bent van de provincie heb je de beschikking over € 5000,- Persoonlijk Ontwikkelbudget (POB) gedurende een periode van 5 jaar.

Individueel Keuze Budget (IKB)

Als provinciemedewerker beschik je naast je salaris over het Individueel Keuze Budget (IKB). Het geld in het budget komt uit het vakantiegeld, de eindejaars­uitkering en de levensloopbijdrage. Ook het bovenwettelijk verlof is omgezet in geld in het IKB.

Het IKB individualiseert zo een deel van de arbeids­voorwaarden. Je bepaalt voortaan zelf - binnen grenzen - waar je het budget voor wilt gaan inzetten. Zo kun je maandelijks, actief keuzes maken die passen bij je persoonlijke omstandigheden, de levensfase en individuele behoeften en op deze wijze het maandelijkse inkomen beïnvloeden.