Ben jij (bijna) klaar met je hbo-studie civiele techniek?

Gepubliceerd op 9 april 2021

Het ROKT-Traineeship is een samenwerking tussen Rijkswaterstaat, Provincie Overijssel, KWS en Traffic Service Nederland. Het Traineeship is speciaal ontwikkeld voor civiele techniek starters in Oost-Nederland. Tijdens dit Traineeship werk je gedurende 24 maanden aan 3 verschillende opdrachten.

Elke opdracht duurt 8 maanden en geeft jou de ruimte om te ontdekken wat het beste bij je past. Zo werk je gedurende twee jaar aan jouw professionele én persoonlijke ontwikkeling en werk je aan diverse uitdagende projecten binnen jouw vakgebied.

Provincie Overijssel, een middenbestuur dat inspireert, innoveert en investeert. ‘Tuurlijk, maar wat doen jullie dan precies?’ Als provincie is ons doel dat iedereen gezond en plezierig kan wonen, werken en recreëren in onze mooie provincie. We sporen inwoners aan mee te denken en te werken aan een provincie waar mensen zich thuis voelen. Dat betekent ook dat je samen zult werken met partners, andere overheden en burgers om projecten te realiseren.

‘En waar kom ik als trainee dan terecht?’ Als trainee ga je aan de slag bij een van de acht eenheden binnen de provincie: Wegen & Kanalen. Deze eenheid is verantwoordelijk voor een veilige en vlotte verkeersafwikkeling binnen de provincie en bodem- en asbestsanering binnen risicovolle gebieden, en daar mag jij een bijdrage aan leveren! De zorg voor een goede infrastructuur, meehelpen aan de maximale levensduur van wegen, vaarwegen en objecten zoals bruggen en sluizen, of je bezighouden met bodem- en asbestsanering waardoor risico’s voor volksgezondheid weggenomen worden en de leefbaarheid van een gebied vergroot wordt. Dat kan allemaal op jouw to do list komen te staan!

‘En waarom is het voor mij als trainee interessant om bij Provincie Overijssel aan de slag te gaan?’ Omdat je écht een bijdrage kan leveren aan de samenleving. Vanuit jouw rol heb je invloed op de (verkeers)veiligheid en gezondheid van de mensen, de natuur en de uitstraling van het landschap. Je bent niet alleen duurzaam bezig, maar ook innovatief want met innovaties anticiperen wij actief op bijvoorbeeld de mobiliteit van de toekomst (Smart Mobility). Hoe cool is dat? En daarnaast is provincie Overijssel een professionele organisatie waar je veel kunt leren van ervaren collega’s, mee kunt werken en denken aan diverse projecten, én samenwerkt met veel mensen binnen en buiten de organisatie waardoor je direct een mooi netwerk kunt opbouwen voor de toekomst. Een unieke kans dus!

Wil je meer weten? Meld je dan aan voor de online Meet & Greet op 11 mei 2021.

Kijk voor meer informatie ook op www.rokt-traineeship.nl.