De werkomgeving

Gepubliceerd op 11 juli 2022

Het provinciehuis, de standplaats van de provincie Overijssel (Zwolle), biedt 700 werkplekken en beslaat een oppervlakte van 28.969 m². Vanaf 2006 is het volledig gerenoveerde gebouw tezamen met het flexibele kantoorconcept in gebruik genomen.

Fotografie: Ruud PloegDat het bij provincie Overijssel prettig werken is, zul je op deze pagina ontdekken. Niet alleen het flexibele kantoorconcept draagt daar aan bij, ook de inrichting en collega's maken dat je je thuis voelt. Dat, gecombineerd met uitstekende faciliteiten, maakt dat de werkomgeving van provincie Overijssel een prima basis is voor jouw ontwikkeling.

Inrichting provinciehuis

Om inspiratie op te doen voor de aankleding en inrichting van het provinciehuis, is binnenhuisarchitect Danielle Schelle (Kraaijvanger Urbis) twee dagen op ontdekkingstocht geweest in de provincie. Dit met als resultaat een inspirerend en sfeervol interieur met natuurlijke Overijsselse elementen.

The Other Offlice Life

Als eerste provincie in Nederland werkt provincie Overijssel volgens de principes van Het ‘Nieuwe Werken' dat in samenwerking met Veldhoen + Company tot stand is gekomen. Het kantoorconcept van de provincie Overijssel gaat uit van:

  • gemeenschappelijke faciliteiten;
  • activiteit-gerelateerde werkplekken;
  • plaats- en tijdonafhankelijk werken.

Als medewerker van de provincie Overijssel heb je geen vaste werkplek, maar zoek je elke dag de beste plek om je werkzaamheden uit te kunnen voeren. Het concept is gedoopt tot 'TOOL', The Other Office Life.

Ergonomische werkplekken

De werkplekken zijn uitgerust met in hoogte verstelbare werkbladen, beeldschermen en stoelen. Binnen de afgesloten ruimtes bestaat daarnaast de mogelijkheid de temperatuur in te stellen.

Collega's ontmoeten in de huiskamer

Op iedere etage vind je een huiskamer. Dé plek om je collega's te ontmoeten, eeen broodje te eten of even een krantje te lezen.

Service

Op iedere etage vind je een of twee servicecorners. Hier staat de printer en zijn kantoorartikelen ondergebracht. Daarnaast is op de begane grond is het facilitair servicepunt ondergebracht waar je met al je overige servicevragen terecht kunt.

Vergaderen

Vergaderen kan in verschillende ruimtes verspreid door het provinciehuis. Informeel overleggen kan bijvoorbeeld in de Plaza (waar je tussen de middag ook kunt lunchen) of één van de huiskamers. 'De Stip' leent zich perfect voor brainstormsessies en voor formeel vergaderen is er een legio mogelijkheden onder andere in het Bestuurscentrum.

Uitzondering op de regel

De zesde verdieping wijkt af van de overige werketages. Daar zijn de kamers van de gedeputeerden en de Commissaris van de Koning ondergebracht. Zij hebben vanwege hun publieke en soms vertrouwelijke aard van hun functie een eigen kamer.

Wist je dat...

  • provincie Overijssel als eerste provincie in Nederland werkt volgens de principes van Het Nieuwe Werken;
  • het kantoorconcept perfect past bij onze kenmerken: een moderne, flexibele, open en transparante organisatie;
  • bijna 1000 collega's gezamenlijk gebruikmaken van zo'n 700 werkplekken;
  • er wekelijks geïnteresseerden en organisaties op bezoek komen voor een rondleiding?

Ook in een inspirerende werkomgeving samenwerken aan een mooi Overijssel?

Bekijk onze vacatures of schrijf je in voor de Job Agent en word automatisch per e-mail op de hoogte gehouden van de nieuwste vacatures.

Fotografie: Ruud Ploeg


Op de hoogte blijven van onze vacatures?

Schrijf je dan in voor de Job Agent die je per e-mail op de hoogte houdt van de nieuwste vacatures.

Overijssel op LinkedIn