Solliciteren in coronatijd

Gepubliceerd op 24 december 2021

Provincie Overijssel en solliciteren in coronatijd

Het coronavirus (COVID-19) houdt de wereld in haar greep. Het is een bizarre situatie, waar niemand eerder mee te maken heeft gehad. Ook voor provincie Overijssel als werkgever is het even schakelen. Bijna iedereen van ons kantoor werkt thuis. Logisch dat u zich afvraagt hoe het eigenlijk zit met solliciteren. Kan dat nog? Hoe werkt het sollicitatieproces dan? En hoe zorgen we voor ieders veiligheid?

Uw gezondheid en die van onze collega’s is het allerbelangrijkst. Wij houden ons daarom aan de adviezen en richtlijnen van het RIVM en de regering. Bijna iedereen werkt vanuit huis. Als collega’s op kantoor moeten zijn vanwege hun functie, is ook hier 1,5 meter een vereiste en in de openbare ruimtes is het dragen van een mondkapje verplicht.

Het solliciteren gaat gewoon door. Heeft een u vacature gezien die u aanspreekt, dan kunt u gewoon via de sollicitatiebutton uw interesse kenbaar maken. Zien we een match tussen uw cv , motivatie en de vacature? Dan nemen we contact op om een afspraak te maken voor een sollicitatiegesprek. Per sollicitatiegesprek en per moment kijken we of we een fysieke afspraak inplannen (volgens de RIVM richtlijnen) of het interview online doen. Heeft u hierin andere wensen, kunt u dit uiteraard aangeven. Uw keuze hierin heeft geen enkele gevolgen voor uw sollicitatieprocedure.