Het Team Smart Mobility dendert voort!

Gepubliceerd op 31 januari 2018

De laatste maanden van 2017 stonden in het teken van een grote variëteit aan onderwerpen die de revue passeerden. Verkeersonderzoek, verkeersregelkunde, verkeersmanagement, mobiliteitsmanagement, systeem engineering, assetmanagement en contractmanagement waren o.a. de aandachtgebieden. Dit geeft een compleet beeld van het werkgebied waarin het team werkzaam zal zijn. Een bezoek aan de verkeerscentrale Noord- en Oost-Nederland van Rijkswaterstaat in Wolfheze was een aangename praktijkaanvulling die het geheel completeerde.

Geschreven door: Hendrik van Harten

De diverse inleiders stonden versteld van het feit dat er zoveel vragen op hen werden afgevuurd. Maar liefst 20 gemotiveerde volwassen studenten met diverse achtergronden vormen een goede voedingsbodem voor veel vragen van verschillende aard. Deze vragen waren niet altijd gemakkelijk te beantwoorden door de inleiders, maar leidde niet zelden tot interessante discussies.

Het team zelf

Ook het team groeide in zijn rol en vormt een écht hecht team. De sfeer is gemoedelijk, ontspannen en inspirerend. Over en weer wordt een ieder gestimuleerd en gemotiveerd en dit alles in goede harmonie. Ook worden er in hoog tempo interessante en relevante artikelen over Smart Mobility via WhatsApp  en Dropbox gedeeld, waardoor er een mooie bibliotheek ontstaat. Een genot om aan dit team deel te nemen! De eerlijkheid gebiedt mij te vermelden, dat de weloverwogen samenstelling van de groep door de provincie Overijssel hier zeker aan heeft bijgedragen.

Open colleges Smart Mobility

Tijdens de open colleges Smart Mobility werden door de verschillende inleiders de meest interessante onderwerpen besproken. Verkeer en evenementen, iVRI’s en ITS en vanzelfsprekend de samenwerking tussen de overheid en de markt. Ook hier wachtten de inleiders vaak met het college om eerst de brandende vragen deskundig te beantwoorden. Tenslotte is dit een zeer effectieve manier om gerichte kennis uit  te wisselen.

Ook buiten het team Smart Mobility weten steeds meer geïnteresseerden het open college te vinden. Studenten en docenten van de Hogeschool Windesheim en medewerkers van de provincie zijn vaak graag geziene gasten, alsmede medewerkers van bedrijven uit de sector.

En nu verder

De afgelopen drie maanden vormden een intensieve, leerzame en interessante periode. Ook mede door de vele workshops is er in een zeer korte tijd veel kennis en kunde bijgebracht. Dit vormt een uitstekende voorbereiding voor de werkervarings- periode bij de verschillende organisaties binnen de verkeerswereld die nu volgt.

Écht smart van de provincie Overijssel zo’n project!