Wonen en werk

Gepubliceerd op 5 maart 2018

Vervoersregeling

De provincie Overijssel biedt een vervoersregeling omdat zij wil bijdragen aan een bewuster autogebruik onder de medewerkers en toenemend gebruik van fiets en openbaar vervoer. Lees hieronder wat de mogelijkheden zijn.

Openbaar Vervoer

Voor diegenen die hun dagelijkse reis tussen woning en werk afleggen met het openbaar vervoer, biedt de provincie een jaarabonnement. De provincie betaalt 65% van de geldende loketprijs, 2e klas. Werk je parttime? Ook dan betalen we mee aan je reis. Aanvullend is er de mogelijkheid om de kosten van het stallen van je fiets vergoed te krijgen. De eigen bijdrage kan voor jou fiscaal voordelig onder worden gebracht binnen het Individueel Keuze Budget (IKB).

Verhuiskostenregeling

De provincie kent een verhuiskostenfaciliteit. Deze geldt in principe voor medewerkers die binnen twee jaar na hun vaste aanstelling op een afstand van minder dan 10 kilometer van hun werkplek gaan wonen. De 10-kilometer eis is iets flexibeler in geval het overduidelijk is dat je in verband met je werk bent verhuisd (beoordeling daarvan ligt bij de provincie).

Voorwaarde is hoe dan ook dat de afstand tussen je oude woning en je nieuwe werkplek meer dan 25 kilometer bedraagt. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de gemaakte kosten en bedraagt maximaal € 7.750,--.