Toezichthouder soortenbescherming/Wet Natuurbescherming


ONS

De provincie Overijssel is een middenbestuur dat vernieuwt, inspireert en initiatief neemt. Dat met respect voor traditie vooruit kijkt en investeert in grote, vernieuwende projecten op regionale schaal.

Je gaat aan de slag bij de eenheid Publieke Dienstverlening. Deze eenheid (178 medewerkers) is binnen de provinciale organisatie verantwoordelijk voor de vergunningverlening, het toezicht en handhaving en de subsidieverlening. Daarnaast zorgen de teams Beleidsinformatie Advies en Beleidsinformatie Uitvoering voor het verzamelen, verwerken en interpreteren van beleidsinformatie (waaronder ook GIS-informatie).

Toezichthouder soortenbescherming/Wet Natuurbescherming

Kennen de nieuwe taken rond de Wet Natuurbescherming en specifiek de soortenbescherming geen geheimen voor jou? Ben jij een toezichthouder, met een grote soortenkennis? Beschik je over het talent om de belangen af te wegen tussen natuur en ruimtelijke ingrepen? Heb je een goed ontwikkelde bestuurlijke antenne? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?
Je komt terecht in het team handhaving waar je samen met 28 collegas werkt aan goede naleving van de milieu- en natuurwetgeving binnen de provincie Overijssel. Binnen het team word je vooral ingezet als toezichthouder voor het toezicht op de soortenbescherming, beheer en schadebestrijding.

Naast het toezicht op de naleving van verleende ontheffingen, word je ook ingezet op illegale activiteiten, meldingen en klachten. We zoeken een collega voor 36 uur per week (1 fte).

Wat breng jij mee?
We zoeken een collega met ruime kennis van dier- en plantensoorten en ecologie, met goed ontwikkelde sociale vaardigheiden en een dienstverlenende houding. Daarnaast heb je ervaring met toezicht en handhaving van de Wet natuurbescherming (voorheen Flora en Faunawet) en ben je inzetbaar als buitengewoon opsporingsambtenaar. Je hebt een afgeronde HBO opleiding of vergelijkbaar niveau, bij voorkeur op het gebied van natuur en milieu.

Om de functie goed te kunnen uitvoeren beschik je over overtuigingskracht, werk je klantgericht, flexibel en heb je hoge mate van omgevingsbewustzijn. Je bent in staat om zelfstandig en zakelijk een oordeel te vormen in verschillende situaties. Je bent een goede teamspeler en beschikt over goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden.

Wij bieden
Jij krijgt voor deze functie afhankelijk van je ervaring een salaris van minimaal 2.482,07 en maximaal 3.545,81 bij een 36urige werkweek. Daarnaast krijg je een Individueel Keuze Budget van circa 21% van je jaarsalaris waar o.a. je vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof is ondergebracht. Je bepaalt zelf binnen grenzen wanneer en waarvoor je het budget inzet.

Provincie Overijssel draagt als enige provincie het keurmerk Investors in People. Jouw talenten en ontwikkeling vinden wij belangrijk. Je takenpakket stemmen we zo veel mogelijk af op jouw talenten. Ook zijn er veel mogelijkheden om cursussen en opleidingen te volgen. We hebben een informele werksfeer in een werkomgeving waar je kunt flexwerken.

Bekijk onze werkomgeving op www.werkenbijoverijssel.nl.

Algemene informatie over de vacature Toezichthouder soortenbescherming/Wet Natuurbescherming
Het 1e gesprek vindt plaats op 10 mei 2017. Het 2e sollicitatiegesprek is op 15 mei 2017. Alle gesprekken zijn in Zwolle. Tijdens de selectie zul je kennismaken met een aantal medewerk(st)ers van het team. Voor vragen over de functie en procedure kun je contact opnemen met Stef van der Zee, teamleider Handhaving op 038-4997439.

Meer informatie over de provincie Overijssel vind je op www.overijssel.nl.

Geïnteresseerd in de vacature Toezichthouder soortenbescherming/Wet Natuurbescherming?
Je kunt solliciteren tot 1 mei 2017 (maak gebruik van de sollicitatieknop onderaan deze pagina?)


Over de eenheid
De eenheid Publieke Dienstverlening biedt professionele diensten ter ondersteuning van de provinciale kerntaken. De eenheid verricht de wettelijke taken vergunningverlening, toezicht en handhaving. Zij ondersteunt het provinciale beleid met beleidsonderzoeken, analyses en (GIS-) dataverwerking, Daarnaast zorgt de eenheid voor passende subsidieinstrumenten en subsidieverlening en zorgt zij voor de aan en verkoop van gronden en vastgoed aan, tijdelijke verhuur en verpachting van grond en vastgoed. Met dit diverse takenpakket is de eenheid Publieke Dienstverlening een vliegwiel en verbinder als het gaat om het stimuleren van klantgerichte dienstverlening en het opdrachtgever en opdrachtnemerschap door het merkbaar verbeteren van de beleving bij de verschillende klantgroepen van de Provincie Overijssel.

Locatie:

Zwolle

Reageren voor: